5 lucruri, care nu trebuie să le faci deodată după mâncare

Mulți dintre noi trăiesc în condiții de lipsa continuă de timp, și acest lucru ne poate afecta reginul nostru zilnic. Ca să nu întârziem la serviciu, în grabă, noi bem ceaiul la micul dejun și fugim la baie, par a fi niște lucruri obișnuite, la prima vedere.

Baia

Când facem duș sau baie, temperatura corpului nostru se mărește, și pentru a rezista la acest lucru, organismul trimite la piele mai mult sânge ca de obicei. Acest lucru poate perturba procesul digestiv și încetini digestia de alimente.

În mod ideal, baia se face după 30 minute după mâncare.

Ceaiul

O ceașcă fierbinte de ceai după o masă, pentru unii este o parte integrată a mesei. Dar studiile arată, că această băutură inofensivă impiedică absorbția fierului – microelementul, care joacă un rol important în organismul uman. Prin urmare, într-o oră după masă, ar trebui să ne abținem de la consumul de ceai persoanelor, care suferă de un deficit de fier, copiii și femeile însărcinate.

Persoanelor în vârstă, se recomandă să bea o ceașcă de cafea, care mai bine se bea după mâncare, sau mai bine să ne limităm la un pahar de apă.

Somnul

Mitul despre mâncatul inainte de somn, care este motivul formării excesului de greutate, demult a fost risipit. Dar nu putem nega alte cauze negative. Somnul pe stomacul plin provoacă o sumedenie de neplăceri, cum ar fi, apariția arsurilor, râgâit și aciditate crescută. La fel a fost demonstrat, că somnul regulat după mâncare mărește riscul de accident vascular cerebral.

Experții recomandă, că trebuie să mergem la culcare, nu mai devreme de 2 ore după mâncare.

Sportul

Cât de tentant n-ar fi ideia de a mânca bine și imediat de a pleca la antrenament, experții ne recomandă să ne abținem. Eforturile pe stomacul plin pot provoca disconfort în formă de sughiț și greață, precum și consecințe mai grave, sub forma de convulsii și traume.

Dacă însă nu aveți răbdare să faceți mișcări după mâncare, cel mai bine să vă limitați la o plimbare liniștită, dar la eforturi integrale, nu mai devreme de 2 ore.

Fumatul

În timpul unui proces digestiv activ, sunt implicate aproape toate sistemele corpului nostru. În acest moment, nicotina este absorbită cu o forță dublă, sporind astfel în mod semnificativ și efecte nocive. La fel a fost demonstrat că tutunul blochează procesul de asimilare a vitaminelor și mineralelor, inclusiv calciul și vitaminele C și D, anulând efectul cele mai sănătoase mese.

Desigur, mai bine să renunțăm complet de fumat. Dar dacă fumați în continu și țigara după mâncare este inevitabilă, oferiți organismului d-voastră o pauză de 20 minute fără tutun.

Lasă un comentariu

comentarii